Vaccinatie tegen Corona – Huisartsenpraktijk van den Berg & Koelma – Zeist
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk van den Berg & Koelma
Kroostweg 43 3704 EB
Zeist

Vaccinatie tegen Corona

16/4: De geboortejaren 1956, 1957, 1958  en deel 1959 zijn inmiddels gevaccineerd. Gelukkig was de opkomst met ruim 90% hoog.

26/4 Als alles volgens plan verloopt hebben we op maandagavond 3 Mei en donderdagmiddag 6 Mei de volgende vaccinatieronde met Astra Zeneca.
Dit betreft geboortejaar 1959 en 1960. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt wordt persoonlijk door ons gebeld, omdat we exact willen weten hoeveel mensen er komen, zodat we niets hoeven weggooien.

19/6  De 2e vaccinatie van patiënten  gevaccineerd  eind maart en begin april heeft plaatsgevonden op vrijdagavond 11 juni en woensdag 16 juni.

Patiënten gevaccineerd begin mei zijn vrijdag 16 juli voor de 2e keer gevaccineerd. Dat was onze laatste prikronde.

Verder hebben onze patiënten welke jaarlijks worden opgeroepen voor een griepprik tussen de 18 en 60 jaar (zij hebben dan een strikte medische indicatie hiervoor) inmiddels via ons een oproepbrief ontvangen waarmee ze een afspraak voor vaccinatie kunnen maken bij de GGD.

We moeten de Astra  Zeneca vaccins per 12 stuks zelf optrekken uit potjes, welke bij opening maar 6 uur houdbaar zijn. Daarom kunnen we u geen andere afspraak geven als u op het toegewezen tijdstip niet kunt. U kunt dan pas eventueel weer met de volgende groep mee. Voor de laatste groep geldt dit natuurlijk helaas niet meer.


Het vaccineren gebeurt in de eigen praktijk.

Komt u a.u.b. exact op het toegewezen tijdstip binnen via onze eigen ingang en wacht zo nodig in de wachtkamer of buiten als deze vol is.

Als u wordt geroepen volgt u de route naar de hal van de spreekkamers. Daar wordt u opgevangen door onze assistentes en wordt de eigen gezondsheidsverklaring met u doorgenomen en zo nodig met de arts overlegd.

Hierna gaat u naar spreekkamer 1. Daar ontbloot u de linker bovenarm (graag korte mouwen) en krijgt u de vaccinatie.

Na het vaccineren krijgt u een exacte tijd waarin we u nog willen observeren.

U volgt de route verder naar achteren en neemt plaats in een van de twee observatiekamers (bij mooi weer in onze patio buiten).

Als een kwartier om is verlaat u de observatiekamer en geeft u ter controle het briefje af met de vermelde observatietijd aan een van onze medewerkers. U krijgt van deze medewerker dan uw vaccinatiebwijs. Bewaar dit goed, u heeft het bij de 2e vaccinatie weer nodig.

U loopt vervolgens niet terug, maar verder naar achteren door, om uiteindelijk via een klein trapje bij de uitgang van de praktijk van huisarts van Kessel ons medisch centrum weer te verlaten. Zo houden we netjes afstand.

Vast dank voor u medewerking om dit, net als bij de griepvaccinaties, weer soepel én veilig te laten verlopen!

Klik op onderstaande link voor algemene informatie over het Corona vaccin:

algemene informatie Corona vaccinatie

 

Voor andere vragen kijk op: www.Coronavaccinatie.nl   of bel met: 0800-1351 (8.00-20.00 uur)

 

 

J.G. van den Berg, E. Koelma en assistentes